PrintPDF Jaga

RIK-il valmis raamatupidamistarkvara: e-arveldaja

10. Aprill 2014 - 10:30

Tänasest saavad väikeettevõtjad kasutada Registrite ja Infosüsteemide Keskuse (RIK) poolt loodud uut veebipõhist raamatupidamistarkvara, e-arveldaja.
Alustavale ja väikeettevõtjale suunatud raamatupidamistarkvara, mis töötati välja koostöös Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) ning Eesti Kaubandus- Tööstuskojaga, eesmärgiks on aidata ettevõtjal raamatupidamise korraldamisega lihtsamalt hakkama saada.

RIK-i asedirektori Piret Meelind sõnul on tegemist riigi poolt pakutava võimalusega, mis aitab kaasa riigiga suhtlemise lihtsustamisele ja ettevõtluse jaoks soodsama keskkonna loomisele.
„Eesmärk on kohe ettevõtjaportaalis alustavale väikeettevõtjale pakkuda arveldamiseks ja raamatupidamiseks lihtsat ning võimalikult automatiseeritud tarkvara, mis muuhulgas võimaldab genereerida ja edastada ka deklaratsioone ning majandusaasta aruannet. Loodame, et sellest saab hea töövahend ettevõtlusega kaasaskäiva raamatupidamiskohustuse korrashoidmiseks ennekõike mikro-ja väikeettevõtjale, kellel on vajadus kuus registreerida kuni 20 arvet või kes teostab ainult hooajalist tegevust,“ lausus Meelind.

E-arveldaja on kättesaadav äriregistri ettevõtjaportaalis ning  koosneb viiest olulisemast osast: arveldamise-, raamatupidamise-, aruandluse-, personali- ja seadistuste moodul.
Lisaks annab e-arveldaja töölaual asuv rahavoogude graafiline prognoos ülevaate ettevõtte majanduslikust seisust.

Kuna tegemist on veebiteenusega, saab raamatupidamistarkvarale olenemata ajast ja kohast interneti üleselt alati piiramatult ligi.
E-arveldajat saab kasutada nii ettevõtja ise, kui ka tema poolt volitatud isikud (nt raamatupidaja).

Tarkvara kasutamine eeldab lepingu sõlmimist. Esmakordse lepingu sõlmimise järel on esimesel aastal tarkvara kasutamine tasuta.
Väikeettevõtja jaoks, kellel on kuus kuni 10 kannet aasta vältel, saab teenustasu alates teisest aastast olema 5 eurot aastas, ülejäänud kasutajatel alates 5 eurot kuus (hindadele lisandub käibemaks).
Teenuse kasutamiseks saab RIK-iga lepingu sõlmida juriidiline isik.

Peagi on e-arveldajas lisandumas liidestused e-arvekeskkondade ning Maksu- ja Tolliametiga. Lähitulevikus saab raamatupidamistarkvara sees Maksu- ja Tolliametile edastada TSD ja KMD deklaratsioone.

Täpsem informatsioon e-arveldaja võimaluste kohta: siin.
Võimalus proovida ka e-arveldaja demokeskkonda