PrintPDF Jaga

Ametlike Teadaannete uue infosüsteemi esimese tegutsemiskuu jooksul avaldati üle 10 tuhande teate

8. Mai 2015 - 17:05

Ametlike Teadaannete uus infosüsteem (www.ametlikudteadaanded.ee) võeti kasutusele 6. aprillil 2015. Esimese tegutsemiskuu jooksul on selle kaudu avaldatud juba üle 10 tuhande teadaande.

Igaüks saab tutvuda kõigi enda ja endaga seotud juriidiliste isikute kohta avaldatud ning arhiveeritud teadaannetega, mis on avaldatud uues süsteemis. Kättetoimetatavate teadaannete puhul on võimalik kinnitada teadaande kättesaamine ja sellega ühtlasi teadaande avaldamine lõpetada. Nende võimaluste kasutamiseks peab sisenema Ametlike Teadaannete süsteemi ID-kaardi või Mobiil-ID-ga.

Uued lahendused teadaannete avalikuks kättetoimetamiseks on võimaldanud ligi neljasajal teadaande adressaadil kinnitada teadaande kättesaamine. Kättetoimetamise protsent on kõige kõrgem liiklustrahviteadete puhul, kus 22% teadaande adressaatidest on kinnitanud teadaande kättesaamise.

Teadaannete avaldajad saavad uues infosüsteemis teadaandeid avaldada nn „iseteeninduse“ põhimõttel, kasutades iga teadaande liigi jaoks loodud eeltäidetud vorme. Teadaannete avaldamisõigus tuvastatakse automaatselt, näiteks äriühingute esindusõigus äriregistrist, või siis süsteemis ühekordse taotluse esitamisel.