PrintPDF Jaga

Nädalavahetusel esineb katkestusi äriregistri töös

21. Detsember 2012 - 14:50

Reede õhtul 28. detsembril alustatakse äriregistri menetlustarkvara üleviimist uuele infosüsteemile ning sellega seoses on peatatud äriregistri töö kuni esmaspäeva hommikuni 31. detsembrini.

Äriregistri ettevõtjaportaali katkestus algab reedel, 28. detsembril kell 18.00 ning lõpeb hiljemalt esmaspäeva, 31.detsembri hommikul kell 6.00.

Lisaks võib esineda tõrkeid ja katkestusi äriregistri teabesüsteemi ja x-tee teenuste töös ajavahemikul 29.12.12 kella 21.00-st kuni 31.12.12 kella 06.00-ni.

Muudatusega viiakse äriregistri menetlustarkvara üle kõrge turvaklassiga (ISKE) infosüsteemile ning seni kasutatud menetlustarkvaraga võrreldes on uues süsteemis optimeeritud tööprotsesse ning automatiseeritud tehnilisi tegevusi. Tarkvara on üles ehitatud lähtuvalt elektrooniliste avalduste menetlemise põhimõttest.
Äriregistri menetlustarkvara kasutavad kohtute registriosakonna töötajad äriregistri, mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri ja kommertspandi registri pidamiseks ning laekunud avaldustest 92% on esitatud elektrooniliselt.
Menetlustarkvara arendust rahastab Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fondist.